Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety wymocz w wodzie, odsącz i pokrój na kawałki.
Cebule pokrój w półplasterki, marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Warzywa duś na patelni na rozgrzanym oleju, podlewaj odrobiną wody.
Dodaj kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, duś do miękkości warzyw.
Dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku pieprzem, papryką i octem.
Ostudź sos i przekładaj nim kawałki śledzi. Śledzie podawaj po kilku godzinach, schłodzone w lodówce.